o nama | istorija

o nama  |  proizvodnja  | trgovina usluge  |  vesti  kontakt

   

  

ROTOR je osnovan 1948. godine za potrebe održavanja najvećih privrednih sistema u domenu elektromotornih pogona. Na sadašnjoj adresi, u ulici Aleksandra Dubčeka 5-9 (bivša Tvornička) se nalazi od 1974. godine. Od 1991. godine posluje kao akcionarsko društvo.

Privatizacijom preduzeća, januara 2003. godine, započeta je reorganizacija poslovanja. Kada su prevaziđeni osnovi problemi zatečeni u preduzeću pristupljeno je izradi biznis plana, sa ciljem da se vrati tehnološka i komercijalna propulzivnost koja je primerena renomeu i položaju koji Rotor poseduje. Uspešno su zadržani ključni proizvodni kadrovi, vraćeni najvažniji klijenti, dok se u kontaktima sa ekspertima iz oblasti tehnologije i tehnike pripremalo potpuno renoviranje.

Rotor je danas akcionarsko društvo, gde je većinski vlasnik kompanija PROGALVANO. U istoj grupi se nalaze još dve kompanije. Grupa ima oko 400 zaposlenih. Posedujemo preko 20.000m2 magacinskog prostora i 12.000 m2 poslovnih prostorija, kao i sopstvena vozila za nacionalni i internacionalni transport. Sarađuemo sa preko 2000 partnera u zemlji i inostranstvu.

 
optimizovano za internet explorer 5.0+
1024x768